Museum Prinsenhof

menu

Meivakantie 2023

Tijdens de meivakantie van 2023 is de unieke tentoonstelling Het Delft van Vermeer geopend en staan onze vakantieactiviteiten volledig in dit thema! Maak je eigen design servies met inspiratie uit de tentoonstelling, leef je uit met het schilderkoffertje van Het Delft van Vermeer Junior en loop mee met de (gratis) instaprondleidingen. Ook zijn er zoals gebruikelijk weer rondleidingen in stadsgevangenis Het Steen. Kom je gezellig langs?

Workshop: maak je eigen designservies!
Op zondag 30 april, woensdag 3 mei en zondag 7 mei, van 12 – 16 uur.
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
Gratis op vertoon van een museumentreeticket

Creatievelingen opgelet! Ben je geïnspireerd geraakt door al het moois dat te zien is in de tentoonstelling Het Delft van Vermeer? Dan kun je dit goed gebruiken tijdens de workshop in het museum atelier. Saaie witte kartonnen bordjes en bekers staan op je te wachten om te worden omgetoverd in jouw eigen designservies. Met beelden van prachtige schilderijen en objecten uit de tentoonstelling ontwerp je een servies dat er uit ziet alsof het zó in de museumwinkel verkocht kan worden.

foto 10 crop


Familieprogramma: Het Delft van Vermeer Junior
Op eigen gelegenheid, vraag naar het pakket aan de balie
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
Gratis op vertoon van een museumentreeticket

Duik met het hele gezin in de wereld van Vermeer! Haal bij de kassa van het museum jullie koffertje vol kijk- en doe opdrachten, ga op stap door de expositie en ontdek van alles over Vermeer en zijn Delft. 

HDvV 6 feb Marco de Swart LR 20

Instaprondleidingen: leer alles over Het Delft van Vermeer!
Op zondag 30 april en zondag 7 mei, van 14 - 15 uur
Voor alle leeftijden
Gratis op vertoon van een museumentreeticket

Elke zondag om 14 uur bieden we gratis instaprondleidingen aan waar je niet voor hoeft te reserveren. Op de laatste zondag van april en de eerste zondag van mei duiken we in de tentoonstelling Het Delft van Vermeer. Meld je aan bij de balie en laat je meenemen door de tentoonstelling door onze ervaren en bevlogen rondleiders.

HDvV Opening Marco de Swart LR 135

Rondleiding: griezelen in Het Steen
Data en tijden volgen nog
Voor kinderen vanaf 9 jaar
Deze activiteit is voor volwassenen € 4,00 en voor kinderen tot 18 jaar € 2,50.

De Delftse stadsgevangenis Het Steen is gevestigd in het 16de-eeuwse stadhuis op de Grote Markt, midden in het historische centrum. Het is gebouwd in de late middeleeuwen en onder meer bekend vanwege de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards. Hij werd namelijk in Het Steen gevangen gehouden, verhoord, gemarteld en ter dood veroordeeld. In Het Steen zijn tevens nog enkele originele martelwerktuigen te zien. Tijdens de rondleiding kom je ook meer te weten over criminaliteit, rechtspraak en bestraffingen van de late Middeleeuwen tot en met de Gouden Eeuw.

  • De kaartverkoop loopt via de VVV in station Delft, tot uiterlijk 11.45 uur voorafgaand aan de rondleiding. Vooraf reserveren is mogelijk via [email protected] 
  • Let op: Vanwege de vele trappen in de toren is de rondleiding niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

RondleidinginHetSteen fotograafmarcozwinkels klein