Museum Prinsenhof

menu

Schrijf je in voor de Keramiek Summerschool!

Doe mee aan de Keramiek Summerschool en Maak Keramiek Mee! 

Tijdens de zomervakantie van 2024 organiseert Museum Prinsenhof Delft in samenwerking met VAK Delft de Keramiek Summerschool! Makers uit de tentoonstelling Pioniers in Keramiek geven elke zaterdag samen met een zeer ervaren docent van de VAK workshops. Steeds is er een andere maker en dus ook een ander thema. Ontdek de waaier aan werkwijzen en technieken van de pioniers en experimenteer er zelf op los!

workshops vinden plaats bij de VAK en duren van 10.00 tot 16.00 uur. Ze zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden (volwassenen). Je kunt je inschrijven voor één of meerdere workshops. Per keer zijn de kosten €50,00.

De Keramiek Summerschool wordt afgesloten op zaterdag 24 augustus van 13.00 uur tot 16.00 uur met een rondleiding door de tentoonstelling 'Pioniers in Keramiek' in Museum Prinsenhof Delft. Daarna verplaatsen we ons naar de VAK om alle eindresultaten van de workshops te bewonderen. Deelname aan deze dag is gratis.

20 juli – Workshop met Yuro Moniz
Yuro Moniz bestudeert traditionele maaktechnieken van over de hele wereld. Ze leert je de kunst van coiling: het opbouwen van een object met rolletjes klei. Volg je intuïtie en laat de klei bepalen wat je maakt, zo werkt Yuro ook! Versier je werk vervolgens met sgraffito, een oude decoratietechniek.

YuroMoniz X LianneHuizing photography HR 4

Werk: Yuro Moniz, Guinni. Foto credits: Lianne Huizing 

27 juli – Workshop met Rink Schelling
Rink Schelling van Studio Rink werkt met ongefilterde Zeeuwse klei. De takjes, schelpen en oxiden laten na het bakken onvoorspelbare sporen en kleuren achter. Wil jij je ook laten verrassen door lokale klei? In de workshop met Rink maak je een object van Delftse bodem – letterlijk. We beginnen de dag namelijk met het scheppen van klei in de TU Delft Hortus Botanicus.

P1140397

Werk: Studio Rink, The muddy collection. 

3 augustus – Workshop met Yoon Seok-hyeon

Yoon Seok-hyeon glazuurt met hars van de ott-boom. In deze workshop kun je deze traditionele Koreaanse techniek zelf uitproberen. Yoon legt je uit hoe je prachtige kleurschakeringen maakt, van lichtgeel tot oranjebruin en zelfs diepzwart. Als je de techniek onder de knie hebt, maak je je eigen meesterwerk door een kommetje of vaasje te beschilderen.
Let op: Yoon spreekt Engels.

Official image of Yoon DAE Photo by Ronald Smits

Werk: Yoon Seok-hyeon. Fotograaf: Ronald Smits. Collectie Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden - Verworven met steun van het Mondriaan Fonds

10 en 17 augustus – Twee workshops met Sunwoo Jung

Sunwoo Jung begon met het maken van miniatuurstoeltjes tijdens de COVID-lockdown. Ze noemt ze haar Tiny Friends: elk stoeltje is vernoemd naar een van haar vrienden, die ze toen niet kon zien. In deze serie van twee workshops maak je je eigen Tiny Friends. Tijdens de eerste bijeenkomst laat Sunwoo zien hoe je de stoeltjes vormt. In de tweede workshop glazuur je ze.
Let op: Sunwoo spreekt Engels.

DSC08761

Werk: Sunwoo Jung, Tiny Friends. 

24 augustus – Museumbezoek Keramiek Summerschool

We sluiten de Keramiek Summerschool af met een rondleiding door de tentoonstelling Pioniers in Keramiek voor alle deelnemers aan de workshops. Na afloop kun je in de VAK alle workshopresultaten bewonderen en jouw eigen werk meenemen. Hoewel… niet al het werk kan meteen mee naar huis. Want een selectie wordt eerst nog tentoongesteld in het gebouw van de VAK!

Let op: Voor de afsluitende bijeenkomst moet je je apart aanmelden. Je krijgt hier een mail over als je je hebt ingeschreven voor een workshop.

Bestel uw ticket(s)

 

IMG 0620