Museum Prinsenhof

menu

Herfstvakantie activiteiten

Ontdek Museum Prinsenhof Delft in de herfstvakantie met verschillende tentoonstellingen, presentaties en activiteiten, voor jong en oud. Families kunnen met de Speurwaaier zelf aan de slag in het museum. Ook kunnen kinderen dagelijks meedoen met de workshop Hallo Hugo!. Bekijk de tijdelijke tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein, het onlangs gerestaureerde papieren meesterwerk Het Apostelhuis van Jan Schoonhoven en ontmoet de vrouwen rondom Willem van Oranje in De Delftse Blik. Historische Vrouwen.

Workshop Hallo Hugo! 6+
Wanneer: 16-24, 27 en 31 oktober
Tijden: 11.30, 13.00, 14.30 uur
Kosten: €6,- per kind inclusief entree museum
(de workshop is exclusief voor kinderen. Ouders/begeleiders zijn niet bij de workshop aanwezig, maar kunnen in de tussentijd natuurlijk (met een entreebewijs) het museum bezoeken)).

Wonderkind, schrijver, rechtsgeleerde, advocaat en diplomaat. Maak kennis met de beroemde Delftenaar Hugo de Groot. Ga met een expert op ontdekkingstocht door het museum en vind de befaamde boekenkist en zijn portret. Ook leer je sierlijk schrijven met een penseelstift, maak je een gedicht en kan je jouw envelop sluiten met een lakzegel.

16 t/m 24 okt. meld je aan via Cultuurbarbaren

 27 en 31 okt. meld je hier aan

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Hugo de Groot jaar. Lees meer

Familiespeurwaaier
Met een Speurwaaier in de hand vol kijk & doe-activiteiten leert de hele familie meer over drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en de Delftse Meesters. Lees meer

Lees meer over de tijdelijke tentoonstellingen en presentaties
Jingdezhen. 1000 jaar porselein
Het Apostelhuis van Jan Schoonhoven. Een meesterwerk op papier
De Delftse Blik. Historische vrouwen

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur, op maandag 18 en 25 oktober is het museum extra open.