Museum Prinsenhof

menu

Familie-schilderworkshop tijdens de zomervakantie

Leef je deze zomer uit in Museum Prinsenhof Delft!

Kom deze zomer met jouw familie naar het museum. Vanaf 18 juli t/m 29 augustus zijn kinderen én ouders iedere woensdag- en zondagmiddag van harte welkom bij de familieworkshop Schilder je eigen mok met draak, feniks of kraanvogel. Laat je inspireren door de porseleinen voorwerpen uit de tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein en beschilder daarna jouw eigen mok, schaaltje of bord. De workshop kost 1,00 euro per persoon.

In de Chinese stad Jingdezhen wordt al 1000 jaar lang porselein gemaakt. Ook in Nederland kun je allerlei kopjes, bordjes, tegeltjes, vazen en andere porseleinen voorwerpen uit China vinden. Leef je uit en maak deze zomer een mooi vakantiesouvenir.

Wannneer vinden de workshops plaats?

De workshop vindt iedere woensdag- en zondagmiddag in de periode van 18 juli t/m 29 augustus. Er zijn op deze dagen 3 workshoprondes:

  • 13.00 - 14.00 uur
  • 14.15 - 15.15 uur
  • 15.30 - 16.30 uur

Hoe kan ik met mijn familie deelnemen?

Reserveer een datum en een tijd voor jouw deelname aan de workshop én een tijd voor het bezoeken van de tentoonstelling en het museum via: Prinsenhof Delft - Tickets
De workshop kost 1,00 euro per persoon.

Tip: Neem je bijvoorbeeld om 14.15 uur deel aan de workshop, Plan je bezoek aan het museum dan ruim voor de start van de workshop (om 13.15 uur) of plan je bezoek na de workshop (om 15.15 uur). Voor iedereen die naar de workshopruimte gaat is het verplicht een plekje te reserveren, dit geldt ook (groot)ouders die hun (klein)kind(eren) begeleiden.

Let op: Toegang tot de tentoonstelling en het museum is alleen mogelijk in het vermelde tijdsblok op het entreeticket.

Voorwaarden deelname workshop

  • Deze workshop is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.
  • De deelname aan de workshop kost 1,00 euro per persoon
  • Om zeker te zijn van een plekje adviseren wij vooraf en online een tafel te reserveren. Telefonische reserveringen zijn niet mogelijk. Per workshopronde zijn er 7 tafels beschikbaar, per tafel één huishouden/gezelschap bestaande uit max. 4 personen
  • Het reserveren van een kaartje geldt ook voor ouders/begeleiders van (klein)kinderen

Extra maatregelen i.v.m. het Coronavirus:

  • Er is 1,5 meter afstand tussen deelnemers, behalve bij deelnemers uit hetzelfde huishouden.
  • Wij verzoeken u om voorafgaand aan de workshop uw handen te desinfecteren. Er zijn desinfecterende handgel en papieren handdoekjes aanwezig.
  • Iedere nieuwe deelnemer krijgt een nieuw informatievel over de workshop.