Museum Prinsenhof

menu

Altijd te doen in het museum

1 januari 2019 t/m 31 december 2021

Een audiotour neemt je mee door de nieuwe tentoonstelling en door het prachtige kloostergebouw. Met de familiespeurwaaier speel je met het hele gezin een kennisquiz tijdens het museumbezoek. Of ga met de hele familie op onderzoek uit en los de Cold Case, de moord op Willem van Oranje, op met de onderzoekskoffer Cold Case. En elke zondag kan je deelnemen aan de instaprondleiding.

Audiotour

Al dwalend, luisterend en turend Museum Prinsenhof Delft leren kennen? Geen gehaast en in eigen tempo je laten rondleiden door het museum? Met de audiotour maakt jong en oud kennis met de hoogtepunten van de museumcollectie.

 • Taal: Nederlands
 • Duur: 45 – 60 minuten
 • Kosten: € 2,50 per apparaat

Audiotour

FamilieSpeurWaaier
Met het hele gezin op museumbezoek en op zoek naar een uitdaging? Speel dan de FamilieSpeurWaaier: tijdens deze interactieve tour leer je aan de hand van opdrachten het museum beter kennen. Er zijn verschillende opdrachten om op te lossen tijdens het spel en niet iedereen mag zomaar een antwoord geven. Zo zijn er kindervragen, volwassenenvragen en familievragen. Je vindt de antwoorden door samen goed te zoeken, te tekenen of door een code op te lossen. Want wie was Willem van Oranje? Waarom kent iedereen Delfts Blauw? En wie was de ontdekker van de microscoop? Stroop de mouwen op; het is tijd voor actie!   

 • Taal: Nederlands
 • Duur: 45 – 60 minuten
 • Kosten: € 4,00 per familie

Familiespeurwaaier

Cold Case Onderzoekskoffer
Vierhonderd jaar geleden woonde en werkte Willem van Oranje in het Prinsenhof. Vanuit dit van oorsprong middeleeuwse klooster voerde hij niet alleen een oorlog aan (de Opstand), hij is er uiteindelijk ook vermoord. Willem van Oranje, de 'Vader des Vaderlands', is onlosmakelijk verbonden met de ontstaansgeschiedenis van Nederland.

Doe met de het hele familie onderzoek naar de moord op Willem van Oranje en vergelijk de bevindingen met het officiële moordonderzoek. Met behulp van een eigen onderzoekskoffer kunnen jullie metingen verrichten op de plaats delict en oude getuigenverslagen en historische prenten bekijken. Op deze manier maken jullie kennis met diverse informatiebronnen en onderzoeksmethoden.

 • Taal: Nederlands
 • Duur: 45 – 60 minuten
 • Kosten: € 5,00 per koffer per familie

ColdCase A fotograaf MarcoZwinkels

Zondagmiddagrondleidingen
Iedere zondag is er om 14.00 uur een instaprondleiding. Het thema is of Willem van Oranje of Hoogtepunten uit de museumcollectie.

 • Taal: Nederlands
 • Duur: 60 minuten
 • Kosten: Gratis

Kijk in de agenda voor de exacte data van deze instaprondleidingen.

IMG 1464MarcoZwinkels kl

Interactieve stadswandeling - app Waar is Vermeer? 
Geef het museumbezoek een vervolg en wandel met de tante van Johannes Vermeer door de historische binnenstad van Delft. Zij leid je langs zo'n twintig locaties die met het leven van Vermeer en Het straatje verbonden zijn. Deze bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van Museum Prinsenhof Delft. De app ‘Waar is Vermeer?’ is gratis te downloaden en geschikt voor iOS en Android.

Voorbeeld app 1

DOWNLOAD NU GRATIS

Nederlands  
Appstore iOS EN Appstore Android EN