Museum Prinsenhof

menu

A-talks: Activisme, Autoriteit, Assertief en Aanzien

Vanaf 15 september is onze nieuwe tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure te zien. Hierin duik je in de wereld van Amalia van Solms, vrouw van Frederik Hendrik maar vooral één van de meest invloedrijke vrouwen van de 17de-eeuw. Amalia kan dan ook het best omschreven worden aan de hand van 7 A's: Avontuurlijk, Aanwezig, Aanzien, Autoritair, Assertief, Atypisch en Aanhouder. In de A-talks gaan moderne vrouwen dieper in op deze A's en welke rol deze spelen in hun leven. 

In totaal organiseert Museum Prinsenhof Delft vier A-talks, verspreid over 2 avonden in het najaar. Hierin duiken een activiste, oud-politiecommissaris, schrijver en historicus ieder in hun eigen 'A'. Kom meeluisteren en meepraten onder genot van een lekker drankje en bezoek na afloop de Amalia tentoonstelling!

A talks sprekers

VRIJDAG 21 OKTOBER
20.00 - 22.00u, inloop vanaf 19:30

Nadine Ridder
Als activistisch schrijver, spreker en trainer zet Nadine Ridder zich in voor een inclusieve maatschappij. Door haar ervaring als creatief strateeg in de bedrijfswereld, weet ze haar boodschap op krachtige wijze over te brengen. Ze stelt patriarchale, seksistische en racistische kwesties aan de kaak en biedt haar lezers en luisteraars een alternatief verhaal: dat van hoop, connectie en gelijkwaardigheid. Vraagstukken rond de A van (A)typisch komen in Nadine’s werk en activisme vaak terug, dus reflecteert zij hierop tijdens de A-talks.

Cheyenne Haatrecht
Tot voor kort was Cheyenne Haatrecht de jongste politiecommissaris van Nederland. Op eigenzinnige, feminiene wijze gaf zij invulling aan deze topfunctie. Na een loopbaan van 12,5 jaar bij de politie, besloot ze kort geleden om haar indrukwekkende functie achter zich te laten en zich te richten op andere levensambities. Als er íemand op ambitie en op de A van Autoriteit kan reflecteren, is het deze inspirerende vrouw wel.

VRIJDAG 18 NOVEMBER
20.00 - 22.00u, inloop vanaf 19:30

Bregje Hofstede
Schrijver, journalist en kunsthistoricus Bregje Hofstede gaat gevoelige maatschappelijke- en persoonlijke onderwerpen niet uit de weg. Ze schreef boeken over haar burn-out en over slapeloosheid. Bregje is medeoprichter van het feministisch platform De Bovengrondse en schrijft voor De Correspondent en voor verschillende kranten vaak over feministische onderwerpen. Bregje reflecteert tijdens de A-Talks op de A van Assertief. Een A die naadloos aansluit bij de thema’s die ze in haar werk adresseert.

Lara Nuberg
Schrijver en historicus Lara Nuberg sprak in 2020 met Koning Willem-Alexander in voorbereiding op zijn staatsbezoek aan Indonesië. In haar werk als onderzoeker en schrijver heeft ze speciale aandacht voor identiteit en voor de mensen en verhalen die niet vanzelfsprekend in de dominante geschiedschrijving voorkomen. Lara neemt geen blad voor de mond en zal op verfrissende wijze reflecteren op de A van Aanzien. Een A die op vele manieren raakt aan de aangelegenheden waar ze zich in haar professionele en persoonlijke leven mee bezig houdt.

TICKETS
Een ticket (per avond) betreft de entreeprijs van het museum om na afloop de tentoonstelling te bekijken (€13,50 voor volwassenen) + €4,- extra voor de A-talks.
Voor Vrienden van het museum of Museumkaarthouders zijn de kosten alleen €4,-.
LET OP: klik op je gewenste datum (vr 21 okt/vr 18 nov) voor de optie om een A-talks ticket te kopen.

 Koop nu een ticket