Museum Prinsenhof

menu

Huwelijken

Trouwen in Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is centraal gelegen in de karakteristieke binnenstad nabij een van de mooiste grachten van Delft. De idyllische ligging, de sfeervolle ambiance en de goede service zijn dé ingrediënten voor een onvergetelijke dag. Museum Prinsenhof Delft maakt van jullie huwelijksdag een buitengewone belevenis!

Museum Prinsenhof Delft, een bijzondere museumlocatie - een voormalig nonnenklooster waar Willem van Oranje heeft gewoond en gewerkt - met een uniek historisch verhaal dat uiteenlopende mogelijkheden biedt. Voor een klein of groot gezelschap. Voor de huwelijksceremonie, een feestelijke en informele middagborrel, stijlvol diner of intieme feestavond voor alle genodigden.

Trouwlocatie
Museum Prinsenhof Delft is een officiële trouwlocatie van de gemeente Delft. De stijlvolle Kamer van Charitate met aangrenzende Prinsentuin geeft jullie burgerlijk huwelijk net iets meer cachet. De capaciteit van de ruimtes varieert afhankelijk van de wensen en het aantal gasten.

Het is bij mooi weer ook mogelijk om de huwelijksvoltrekking in de openlucht te laten plaatsvinden. In een gedeelte van de Prinsentuin wordt een trouwopstelling gemaakt met bijvoorbeeld een prachtig klein prieeltje, stijlvolle witte stoelen, een trouwtafel en een rode loper. Het geheel vormt een feestelijke en intieme ambiance.

Trouwambtenaar
De trouwceremonie wordt begeleid door een trouwambtenaar. Er zijn twee verschillende mogelijkheden van het wettelijk huwelijk.

Voor de wet trouwen met een trouwambtenaar van de gemeente Delft
Bij Museum Prinsenhof Delft legt u de trouwlocatie vast en aansluitend wordt de datum en het tijdstip van trouwen vastgelegd bij de gemeente Delft. Bij de gemeente geeft u tevens aan welke trouwambtenaar uw voorkeur geniet. Ongeveer drie weken voor de bruiloft neemt de trouwambtenaar contact met u op voor een afspraak om de trouwplechtigheid door te spreken

Voor de wet trouwen met een eigen trouwambtenaar
Bij Museum Prinsenhof Delft legt u de trouwlocatie vast en aansluitend wordt de datum en het tijdstip van trouwen vastgelegd bij de gemeente Delft. Het is mogelijk om het huwelijk te laten volstrekken met een eigen gekozen trouwambtenaar van buiten de gemeente Delft. De aanvraag hiervoor incl. alle informatie en voorwaarden kunt u terugvinden in de onderstaande link. https://www.delft.nl/wonen/trouwen-en-partnerschap/trouwambtenaren/trouwambtenaar-uit-andere-gemeente-aanvragen

Bruidsreportage
Museum Prinsenhof Delft is zowel binnen als buiten een prachtige locatie met goede ambiance voor het maken van een bruidsreportage. Denk aan een foto op de statietrap van Willem van Oranje of een reportage in de schitterende Prinsentuin.Niet trouwen in Museum Prinsenhof Delft maar wel een bruidsreportage met een historisch tintje? Het is ook mogelijk om alleen de bruidsreportage te laten maken bij Museum Prinsenhof Delft. Het is wel noodzakelijk om de datum en het tijdstip van de bruidsreportage in het museum vooraf te reserveren.

Ontdek het museum
Terwijl de bruidsreportage wordt gemaakt, kunnen uw gasten (jong en oud) een bezoek brengen aan het museum. Een rondleiding of een spannende speurtocht behoort tot de mogelijkheden.

Feestelijke mogelijkheden en culinaire verwennerij
Museum Prinsenhof Delft biedt de sprookjesachtige en romantische omgeving waar jullie met alle genodigden volop kunnen genieten van verschillende feestelijke en culinaire mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de ceremonie in de Kamer van Charitate, een receptie in de Prinsentuin, een sfeervol diner in de Kamer van Charitate of liever een spetterend feest in de Van der Mandelezaal. Maar ook een picknick, middagfeest of high tea behoren tot de mogelijkheden…

Is een intiem bruidsdiner aan ronde dinertafels wat jullie zoeken, dan is de Kamer van Charitate de juiste plek (100m2 en tot 50 gasten). Deze sfeervolle ruimte met zijn diffuse daglicht en historische uitstraling is een bron van inspiratie. De Van der Mandelezaal (met haar oppervlakte van 375m2, tot 350 gasten) is onze trots en het middelpunt van het museum. Met het overweldigende glazen dak is er geen gebrek aan daglicht en het uitzicht op de Waakse Kerk en de toren van de Oude Kerk biedt een prachtig decor.

De culinaire invulling bij Museum Prinsenhof Delft is inhanden van onze vaste cateraar Van der Linde Catering + Evenementen. Zij nemen graag alle zorg uit handen, verzorgen alles tot in de puntjes, geheel volgens jullie specifieke wensen en behoeften. Niet alleen de culinaire invulling, maar ook de andere aspecten van de organisatie kunt u aan onze cateraar overlaten. Denk hierbij aan de volledige inrichting van de verschillende ruimtes, de bloemdecoratie maar ook aan het boeken van muziek, entertainment of een vakfotograaf.

Het allerbelangrijkste; kies vooral een invulling die bij jullie past en het wordt zeker een onvergetelijke dag!

Informatie | Persoonlijke afspraak
Wij helpen graag jullie wensen om te zetten in een prachtige trouwdag. Op de dag zelf kunnen jullie een uitstekende professionele verzorging van jullie gezelschap verwachten. Er wordt alles aan gedaan om jullie huwelijksdag tot in de finesses te laten slagen.

Voor meer informatie en het maken vaneen persoonlijke en vrijblijvende afspraak voor het bezichtigen van Museum Prinsenhof Delft kunt u contact opnemen met onze afdeling verhuur via 015 260 23 58 of stuur een mail naar [email protected]