Museum Prinsenhof

menu

Agenda

Ontdek het rijke verleden van Delft

De vaste opstelling van Museum Prinsenhof Delft laat zich ervaren als een reis door het boeiende verleden van Delft. Het museum vertelt de verhalen van de stad Delft en van Delftenaren die een belangrijke stempel drukken op het Nederland van vroeger en nu. Je wordt uitgenodigd om zelf in die verhalen te participeren, om uiteindelijk te ontdekken waar en hoe Nederland ooit begon. Interactieve toepassingen en filmbeelden dragen bij aan de beleving en maken het museumbezoek enerverend en afwisselend.

De historie van Nederland

Ervaar hoe groot de invloed van Delft en Delftenaren was op de ontwikkeling van Nederland en laat je verrassen door de vindingrijkheid die Delft nog altijd typeert. Drie grote Delftse iconen staan centraal in Museum Prinsenhof Delft:

WILLEM VAN ORANJE, die aan de basis stond van de Nederlandse onafhankelijkheid en op 10 juli 1584 in het monumentale pand werd doodgeschoten. Leer meer over zijn strijd voor godsdienstvrijheid en tolerantie, die eindigde in de befaamde moordhal met de kogelgaten.
 
DELFTS BLAUW, dat uitgroeide van een kopie van Chinees porselein tot een wereldwijd geliefde kunstvorm. Dankzij de handelsgeest en creativiteit van de Delftse plateelbakkers werd het namaakporselein halverwege de 17e eeuw ongekend populair en duur.

DELFTSE MEESTERS EN INNOVATIE. Al eeuwenlang staat Delft bekend als centrum van ontdekking en vernieuwing. Denk aan Anthonie van Leeuwenhoek, die een nieuwe, microscopische wereld onthulde, of aan Hugo de Groot, de grondlegger van het moderne volkenrecht. En nog altijd is Delft de bakermat van baanbrekende wetenschap, kunst en handelsgeest.
 
N.B. Vanwege de opbouw van onze nieuwe tentoonstelling Willem van Oranje is hier! is de benedenverdieping tijdelijk niet toegankelijk van 10 september t/m 18 oktober 2018. Gedurende deze periode hanteren wij een gereduceerd tarief van € 6,00 voor volwassenen. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben in deze periode gratis toegang.