menu

Vacature: Zakelijk leider

Vacature: zakelijk leider

Museum Prinsenhof Delft is per direct op zoek naar een zakelijk leider (1 fte) Iemand met financiële expertise en organisatietalent die het managementteam versterkt en samen met ons bouwt aan het nieuwe museum.

Over onze organisatie
Museum Prinsenhof Delft is een museum van nationale betekenis en deelt, verrijkt en bewaart haar bijzondere Delftse collectie met een zo divers mogelijk publiek. De bijzondere geschiedenis van het gebouw – het Prinsenhof – en de betekenisvolle verhalen over kunst, cultuur en geschiedenis versterken elkaar en zijn eigentijds en onderscheidend. Daarmee inspireren en verbinden we de inwoners van Delft en onze (inter)nationale bezoekers.

Over deze functie
Kwaliteit, ambitie en slagkracht kenmerken de huidige organisatie. Wij zijn bezig met een grote kwaliteitsslag, zowel inhoudelijk als met betrekking tot bedrijfsvoering. Ook staan we voor een grootscheepse restauratie en renovatie van het museum. Jij bent als onze nieuwe zakelijk leider hierin een belangrijke schakel. Je rapporteert aan onze algemeen directeur en hebt -als gelijkwaardig onderdeel van het managementteam- een gedeelde verantwoordelijkheid voor de begeleiding van deze verbouwing. Jij weet namelijk wat er nodig is om de bouw succesvol te laten verlopen en bewaakt financiële en facilitaire kaders.

Deze nieuwe functie vloeit voort uit die van Hoofd Bedrijfsvoering. De volledige portefeuille omvat financiën, horeca, HR, ICT en facilitair; waaronder gebouwbeheer, installaties en beveiliging vallen. Ten opzichte van die oorspronkelijke rol is het takenpakket verbreed en is er bovendien speciale behoefte aan organisatietalent en strategie. Als zakelijk leider geef je namelijk mede vorm aan onze ambities voor de toekomst.

Wie zoeken wij?
Als zakelijk leider binnen het museum ben je verantwoordelijk voor onze bedrijfsvoering en financiële kaders en geef je structuur aan onderlinge samenwerking en verdere professionalisering. Deze vacature vraagt om iemand die vooruitkijkt, weloverwogen beslissingen neemt en vertrouwen geeft in de belangrijkste stappen van onze organisatorische uitvoering. Bovendien onderhoudt de zakelijk leider belangrijke zakelijke contacten met de Gemeente Delft.

Meer informatie en solliciteren?
Bekijk hier de volledige vacature.

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer dan vóór maandag 12 juni 2023.