menu

Mikkel geplaatst als opwarmertje voor MOJO Backstage

3 april 2019

Vandaag is de enorme sculptuur ‘Mikkel’ van kunstenaar Tom Claassen geplaatst voor de poort van het Sint Agathaplein, het plein naar het museum. Bij de plaatsing van het beeld waren onder meer Janelle Moerman (directeur Museum Prinsenhof Delft), Tom Claassen (kunstenaar Mikkel), Eric van Eerdenburg (directeur Lowlands) en Ron Koorengevel (maker Mikkel) aanwezig.

Het beeld staat als een ware poortwachter klaar om de bezoekers voor onze tentoonstelling MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie te verwelkomen. ‘Mikkel’ staat al sinds 2017 op Lowlands en is een bijzonder bruikleen van Museum de Fundatie (collectie Provincie Overijssel in samenwerking met Lowlands), Zwolle en Heino/Wijhe.

Over de tentoonstelling

Museum Prinsenhof Delft viert vanaf 12 april het vijftigjarig bestaan van MOJO met de tentoonstelling MOJO BackstageDelftse meesters in de muziekindustrie. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland. Met deze tentoonstelling, vormgegeven door Peter te Bos, laat het museum zien waar een klein land groot in kan zijn.

Aankomst Mikkel in Delft