menu

Programmering 2018-2020 bekend!

21 september 2017

Onze prachtige programmering tot en met 2020 is bekend! Het nieuwe tentoonstellingsaanbod is afwisselend, boeiend en op een brede doelgroep afgestemd. Van het beroemde slaolieaffiche van Jan Toorop tot de net zo beroemde doorkijkjes van Pieter de Hooch. Van de MOJO festivalkunst tot Willem van Oranje. We presenteren met trots onze tentoonstellingen, kom en beleef het!

 

Slaolie  

ART NOUVEAU
30-03-2018 | 26-08-2018

Delft als centrum van kunst en nijverheid. We organiseren een grote tentoonstelling over de Delftse Art Nouveau uit de periode 1880- 1940. Deze periode staat in de geschiedenisboeken bekend als de Tweede Gouden Eeuw, waarin Nederland, na de 17de eeuw, opnieuw tot één van de welvarendste landen in de wereld behoort. We kunnen niet wachten jou de schilderijen, affiches, keramiek en glas-in-lood uit deze periode te laten zien.

     
Willem  

WILLEM IS HIER
19-10-2018 | 03-03-2019

In het jaar dat het 450 jaar geleden is dat de 80-jarige oorlog begon, pakken wij logischerwijs groots uit. We besteden extra aandacht aan Willem van Oranje, juist in Delft, juist hier in Museum Prinsenhof Delft. Hier waar hij de Apologie schreef. Hier waar zijn familie ligt begraven. Hier waar hij is vermoord. In deze tentoonstelling gaan wij het debat rondom idealisme en opportunisme zeker niet uit de weg.

     
MOJO  

MOJO | Vooruitstrevende visionair
12-04-2019 | 02-09-2019

In de zomer van 2019 komt MOJO héél dichtbij: het St. Agathaplein wordt omgetoverd tot een festivalterrein, er komt een rockcafé, een karaokebar, een tentoonstelling en kunst. Festivalkunst! MOJO. Een sterk en wereldwijd bekend merk. En opgericht in Delft! MOJO staat voor innovatie en beleving. Voor vernieuwing en originaliteit. En laat dat nu naadloos aansluiten op onze museumvisie waarin Delftse meesters en innovatie een hoofdrol spelen. We’re ready to rock!

Foto Freebie.photography

     
PdeHooch kl  

PIETER DE HOOCH | Hij keek er dwars door heen
11-10-2019 | 16-02-2020

Nederlandse primeur!

Eindelijk krijgt Pieter de Hooch de aandacht die hij verdient met de eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk in Nederland! Juist in Delft maakte deze belangrijke meester uit de Gouden Eeuw zijn allermooiste werken met warme kleuren en natuurlijke lichtinval. Schilderijen die eenmalig vanuit de hele wereld bijeen worden gebracht in ons museum! Maak kennis met zijn sfeervolle en intieme interieur scènes en de beroemde doorkijkjes waarbij Delft een prominente rol inneemt.