menu

A night at the museum

17 juli 2017

Museum Prinsenhof Delft is al jaren in de zomer het ‘thuis’ van het Delft Chamber Music Festival. Menig concert vindt plaats in de historische Van der Mandelezaal. Ook dit jaar is dat het geval. Het thema van 2017 is ‘Echt waar?’ Artistiek leider Liza Ferschtman gaat met topmusici uit de hele wereld op zoek naar ‘de waarheid’ in muziek; onder andere tijdens A Night at the Museum op donderdag 3 augustus.


A Night at the Museum is een bijzondere samenwerking tussen het festival en de conservatoren van het museum: Anita Jansen, David de Haan en Maurice Werij. Op donderdag 3 augustus wordt er na sluitingstijd een speciale route door het museum gemaakt waarin we in kleine groepjes op zoek gaan naar de ‘waarheid’ en ‘alternative facts’ aan de hand van bijzondere items in de collectie, de tentoonstelling ‘Verboden porselein’, historische locaties in het museum én de muziek van musici die u onverwacht tegenkomt.

Musici tijdens de avond zijn Liza Ferschtman (viool), Joe Puglia (viool), Bram van Sambeek (fagot), Erik Bosgraaf (fluit), Jorrit Tamminga (laptop), Nora Fischer (zang) en Mike Fentross (theorbe).

De tour eindigt of begint met een optreden in de Van der Mandelezaal. Er start een tour om 19.00 uur en één om 21.00 uur. Kaarten – incl. 2 drankjes - variëren van € 7,50 tot € 35,-. Reserveren is mogelijk via de website van het Delft Chamber Music Festival.

DCMF 3 web