menu

Koning opent vernieuwd Museum Prinsenhof Delft

23 mei 2014

Koning Willem-Alexander opende vrijdag 23 mei het vernieuwde Museum Prinsenhof in Delft. Na de grootscheepse herinrichting laat Museum Prinsenhof Delft zien hoe Delft en de Delftenaren met creativiteit, innovatie en handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

KoningopentMuseumPrinsenhofDelft-fotograafMarcoZwinkelsHet museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema's waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn inter-nationale bekendheid te danken heeft: 'Willem van Oranje', 'Delfts Blauw' en 'Meesters in innovatie'. Verrassende, interactieve presentaties met bijzondere collectiestukken vertellen de rijke geschiedenis van Delft en Nederland.

Opening

De opening vond plaats op vrijdagmiddag 23 mei in de prachtige glazen zaal van Museum Prinsenhof Delft. Alvorens Zijne Majesteit de Koning het museum officieel opent, zal professor dr. J.C. Kennedy, hoogleraar Nederlandse Geschiedenis (Universiteit van Amsterdam) een korte introductie geven op de nalatenschap van Willem van Oranje.

 

 

  Koning in zaal 11 - fotograaf MarcoZwinkels Koning in zaal 15 - fotograaf MarcoZwinkels

Vanaf zaterdag 24 mei heet het museum het publiek welkom.

Tip in verband met verwachte drukte: kom het Openbaar Vervoer. Parkeren kan in de Phoenixgarage (plek voor 200 voertuigen) of de Marktgarage (plek voor 300 voertuigen)

Volg de ontwikkeling van herinrichting via blog.prinsenhof-delft.nl