menu

Reizende Delftse tentoonstelling The Blue Revolution maakt volgende stop in China

15 april 2014

De reizende Delftse tentoonstelling The Blue Revolution heeft alweer zijn volgende stop in China afgerond. Vanaf 24 april tot 27 juli 2014 was de tentoonstelling 'The Blue Revolution, 400 years Exchange' te zien in Dongguan, China. Na het succes van 'The Blue Revolution' in Delft en Jingdezhen (China) reisde de tentoonstelling door naar het Yuan Chonghuan Memorial Park Museum in Dongguan.

De tentoonstelling was dit keer nog uitgebreider. In Dongguan wordt de tentoonstelling aangevuld met een heldenzaal, met uiteraard een rol voor Willem van Oranje. 'The Blue Revolution, 400 years Exchange' is een gezamenlijke tentoonstelling van Museum Prinsenhof Delft, het Imperial Porcelain Museum Jingdezhen en het Yuan Chonghuan Memorial Park Museum Dongguan.

Heldenzaal
Het Yuan Chonghuan Memorial Park is vernoemd naar de held Yuan Chonghuan. Yuan Chonghuan (6 juni 1584 - 22 september 1630) was een bekende militair tijdens de Ming Dynastie en vertrouweling van de keizer . De geschiedenis van Yuan Chongghuan kent veel overeenkomsten met die van Willem van Oranje. De heldenzaal in 'The Blue Revolution' Dongguan legt de verbinding tussen de drie steden met uit elke stad een held: Willem van Oranje uit Delft, Tong Bin uit Jingdezhen en Yuan Chonghuan uit Dongguan.