menu

Museum Prinsenhof heropent op 24 mei

16 april 2014

Het Nieuwe Prinsenhof

Museum Prinsenhof Delft vernieuwt komend voorjaar de vaste tentoonstellingen volledig. Vanwege deze herinrichting zal het museum gesloten zijn van maandag 24 februari tot 24 mei 2014.

Meer nog dan nu het geval is, zullen we in de nieuwe presentatie aandacht schenken aan thema's die nauw verbonden zijn met Delft: Vernuft en vernieuwing, Willem van Oranje en Delfts Blauw. Met verrassende, interactieve presentaties over Delfts rijke geschiedenis en een levendig activiteitenprogramma is het vernieuwde Museum Prinsenhof Delft voor toeristen, scholieren, studenten èn Delftenaren de vanzelfsprekende entree tot de stad.

Het bureau XPEX uit Amsterdam is in de arm genomen om, samen met de medewerkers van het museum, het concept voor de herinrichting te ontwikkelen. Dit bureau heeft veel ervaring met de ontwikkeling van belevingsconcepten voor musea en andere erfgoedinstellingen. Zo is XPEX onder meer verantwoordelijk voor de Huygenstentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag en voor de ontwikkeling van de Canon-presentatie in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Krachtige thema's

Met Delfts Blauw, Willem van Oranje en Meesters in Innovatie heeft het museum drie krachtige thema's in handen; typisch Delfts en typisch Nederlands. De nieuwe tentoonstelling over Willem van Oranje zal, naast het verhaal over zijn leven èn zijn dood, ook ingaan op wat de Vader des Vaderlands Nederland heeft nagelaten.
De nieuwe presentatie over Delfts Blauw vertelt het verhaal van een Delfts product dat is uitgegroeid tot een wereldwijd icoon. De bezoeker ervaart de opkomst van een sierlijk, fris en onderscheidend product, dat zich door koelbloedig Delfts ondernemerschap op de markt weet te vestigen- tot tweemaal toe. Delfts Blauw past daarmee niet alleen bij Delft als historische en keramiekstad, maar ook bij het creatieve en innovatieve karakter van de stad. Deze nieuwe vaste presentatie maakt onderdeel uit van het ‘Programma Blauw', een ambitieus plan van de gemeente Delft om de culturele identiteit van de stad en de zichtbaarheid van de toeristische kernwaarde Delfts Blauw te versterken.
Het thema 'Meesters in Innovatie' geeft de bezoeker inzicht in hoe Delft en de Delftenaren met hun creativiteit, innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Zo ontdek je hoe Delfts Nederland is.

Tijdelijke sluiting
De tijdelijke sluiting heeft natuurlijk nadelige gevolgen voor de toeristische bezoekers van Delft. Het Prinsenhof gaat met hotels, touroperators, Delft Marketing en andere toeristische attracties in Delft in overleg om de bezoekers en bewoners van Delft in deze periode zo goed mogelijk van dienst te zijn. Houd de website in de gaten of volg ons via Facebook of Twitter.