menu

Nationale Museumweek 2016

12 april 2016

Van 16 tot en met 24 april is het weer de Nationale Museumweek. Daarom is op zaterdag 16 en zondag 17 april Vermeer in de aanbieding! Tijdens dit weekend kunnen volwassenen, jongeren en kinderen voor de helft van de toegangsprijs het museum bezoeken. En er is meer...

PERSBERICHT Persfoto Delft van Vermeer 360Workshop Vermeer in virtual reality
Kom op zondag 17 april naar het museum en ervaar Vermeer in virtual reality. In aansluiting op de tentoonstelling Vermeer komt thuis kan jong en oud een virtual reality bril van cardboard maken. Bij deze inloopworkshop wordt een kartonnen smartphone hoes omgetoverd tot een echte VR-bril. Deelnemers kunnen hun eigen cardboard bril uitsnijden en personaliseren met geavanceerde lasersnij- en graveerapparatuur. Op diverse inspirerende Vermeer plekjes in het historische Delft maken de bezoekers met de Google Street View app een 360° foto van de omgeving en een familielid. Deze foto’s kunnen gedeeld worden op Facebook. De maker van de meest coole 360° foto maakt kans op een gratis - Young Makers – workshop, aangeboden door Maakbaar. Thuis kunnen de gemaakte foto’s met de smartphone weer in de eigen cardboard-bril geplaatst worden en kunnen de gefotografeerde bijzondere locaties van Vermeer, zo vaak als men wilt, opnieuw beleefd worden.

Deze inloopworkshop is een samenwerkingsinitiatief van Museum Prinsenhof Delft en Maakbaar Educatie Delft.

Wanneer?
Zondag 17 april tussen 13.00 en 17.00 uur.
De workshop wordt ook gegeven op moederdag, zondag 8 mei.
Kosten
€ 5,00 per deelnemer inclusief gepersonaliseerde cardboardbril.
Reserveren is mogelijk (maar niet verplicht) via [email protected]

boek oude boeken open school 3205826Masterclass Vermeer in stukken
In het archief van Delft zijn diverse historische documenten te vinden die een beter beeld kunnen geven van de mysterieuze Johannes Vermeer. De publieksarchivaris neemt tijdens deze documenten samen met de deelnemers onder de loep.

 

Wanneer?
Vrijdag 22 april van 14.00-15.30 uur.
Kosten
€ 5,00 per persoon.
Aanmelden via [email protected] (vol=vol)