menu

Nationale museumweek, 18-26 april ‘ons echte goud’

2 april 2015

Voorgaande jaren deed Museum Prinsenhof Delft mee aan het museumweekend. Dankzij het succes van dit weekend de afgelopen 33 jaar, verlengt de Museumvereniging het weekend vanaf dit jaar naar een week; de Nationale Museumweek.

Museum Prinsenhof Delft laat zich uiteraard ook weer zien. Het museum heeft samen met Science Centre Delft en Prinsenkwartier een zeer gevarieerd programma samengesteld. 

Doordeweeks zijn er diverse gouden gratis rondleidingen. Museumgasten kunnen deelnemen aan een rondleiding over het Gouden Klooster of een rondleiding over de Gouden Kaart in Prinsenkwartier. Het tweede weekend, 25 en 26 april, kunnen bezoekers hun kennis verbreden bij verschillende gouden lezingen. Wat dacht je van een speciaal voor Nationale Museumweek samengestelde lezing over het leven en het wetenschappelijk onderzoek van Anthonie van Leeuwenhoek? Deelname aan alle activiteiten gedurende Nationale Museumweek in Museum Prinsenhof Delft is gratis.

Uiteraard zijn ook kinderen de hele week van harte welkom. Na het verhaal op zaal 'Een Gouden boekenkist' kunnen kinderen zelf het stripverhaal van Hugo de Groot inkleuren. Willen de jonge bezoekers liever 'ons echte goud' mee naar huis nemen? Dan kunnen ze gratis een eigen Minimuseum Kijkkoffer bouwen. Deze is speciaal voor nationale museumweek gemaakt en zal na deze week in de museumwinkel te koop zijn. Alle kinderactiviteiten zijn tijdens deze gouden museumweek gratis, dus ook de kijkkoffer.

Bekijk nu de flyer met het complete programma.

Achterkant programma flyer

Science Centre Delft, Prinsenkwartier en Museum Prinsenhof Delft hebben deze week een aantal fantastische acties.

  • €2,50 korting op de toegangsprijs Museum Prinsenhof Delft (alleen geldig bij bezoekers die het volle tarief betalen)
  • €1,50 korting op de toegangsprijs Science Centre Delft
  • Op vertoon van je toegangskaart van Museum Prinsenhof Delft kun je op dezelfde dag gratis Science Centre Delft bezoeken en vice versa
  • Op vertoon van je toegangskaart ontvang je bij Barbaar (Prinsenkwartier)een heerlijk goudklompje bij je bestelling
  • 1e en tweede weekend gratis vervoer tussen de locaties

Dompel je onder 'ons echte goud' en neem kennis, beleving en een koffer vol 'goud' mee naar huis.

Kijk voor meer informatie op: