Museum Prinsenhof

Activiteitenprogramma Verboden porselein

Rondleidingen
Elke zaterdag worden er tussen 14.00 - 15.00 uur GRATIS rondleidingen gegeven door de tentoonstelling.
Aanmelden via [email protected]

18 mei symposium SHOW ME CHINA
In 2017 staan maar liefst zes China-tentoonstellingen gepland in de Nederlandse musea. Een uitgelezen kans om de krachten te bundelen en samen de actuele kunst- en cultuurhistorische kijk op China in een symposium te verkennen. Onderzoekers en conservatoren van o.a. het Frans Hals museum, Gemeentemuseum, Keramiekmuseum Princesshof, het Leiden Asia Centre, Museum Prinsenhof, het Nationaal Archief, en de Universiteiten van Amsterdam en Utrecht nemen je mee op een dynamische zoektocht langs de beeldvorming en representatie van Chinese kunst en cultuur in Nederland. Van de eerste confrontaties toen tot de kennis van nu. Reserveer daarom vast 18 mei in je agenda! 

Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Zie de link voor het programma en meer informatie over de inschrijving.

Waar: Gemeentemuseum Den Haag
Wanneer: 18 mei 2017

Keramiekroute Delft
Kermiekroute

Jackson Li: Post Imperial Porcelain
8-4-2017 - 9-7-2017
Terra

Jackson Li's solo tentoonstelling met hedendaags keizerlijk porselein bij Galerie Terra Delft loopt gelijktijdig met de expositie in het museum.
Het besef van zijn individuele verantwoordelijkheid om authentieke aspecten en technieken te beschermen heeft Jackson Li ertoe gebracht het keizerlijk porselein te onderzoeken en te beschrijven. En, uiteindelijk, ook voort te zetten in een hedendaagse versie. De expositie bij Galerie Terra Delft laat de resultaten hiervan zien. Een serie porseleinen vormen die allemaal met de hand gedetailleerd beschilderd zijn volgens de oude technieken maar met hedendaagse decoraties.