Museum Prinsenhof

Activiteitenprogramma Universum Theo Jansen

Er is veel te doen en te beleven tijdens de tentoonstelling Universum Theo Jansen. Neem een strandbeest mee uit wandelen in de Reanimatiekamer, bekijk hoe Theo Jansens vernuftige schildermachine werkt en pomp leven in een strandbeestgewricht. Naast deze vaste onderdelen van de tentoonstelling is er ook een activiteitenprogramma.

IMG 1462MarcoZwinkels kl     

 

Reanimatie van de strandbeesten
Meerdere keren per dag vindt er in de Van der Mandelezaal - voor de gelegenheid omgedoopt tot Reanimatiekamer - een reanimatie plaats van een strandbeest. Doordeweeks om 11.30, 13.30 en 15.30 uur, in het weekend om 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 en 16.15 uur.
Met een beest van kun je ook zelf aan de wandel. Tussen 14.00 en 15.00 uur wordt ook de zogenoemde Cellenmachine gedemonstreerd, die de v-vormige buizen creëert waar de beesten van worden gemaakt.
Aanmelden of reserveren is niet nodig.

IMG 1435MarcoZwinkels kl  

Rondleidingen

Elke zaterdag om 12.45 uur en 14.45 uur en zondag om 12.45 uur kun je gratis mee met een rondleiding door de tentoonstelling. Je betaalt alleen de toegangsprijs. Als afsluiting zie je een van de beesten tot leven komen. Aanmelden is verstandig, want er kunnen max 20 mensen mee.

UPDATE
Helaas zijn alle rondleidingen volgeboekt. 
Zaterdag 25 februari - 14.45 uur (VOL)
Zondag 26 februari - 12.45 uur (VOL)
Woensdag 1 maart - 12.45 uur (VOL)
Vrijdag 3 maart - 12.45 uur (VOL)
Zondag 5 maart - 12.45 uur (VOL)

Mocht je als groep een rondleiding willen reserveren dan is dit nog mogelijk. Dagelijks tussen 11.00 uur en 17.00 uur kan een rondleiding gepland worden. Kijk voor meer informatie bij groepsbezoek

 Folder voorkant  


Audiotour
Een gratis audiotour zorgt voor verdieping op de smartphone of tablet. Met gesproken tekst van Jansen zelf en korte filmpjes van strandbeesten in actie.
Scan onderstaande QR-code om de audiotour te downloaden of download de izi Travel app in de Apple store of Google Play store. Zoek dan in de izi Travel app naar Museum Prinsenhof Delft en je vindt dan de audiotour over Universum Theo Jansen.


QR Code TJ

 

 

  

logo izi travel

IMG 1497MarcoZwinkels kl  


Op het Agathaplein

Eind november laat het Prinsenkwartier een strandbeest los op het plein bij de ingang van het museum. Het blijft er dag en nacht staan. Op het zand onder zijn poten worden beelden geprojecteerd van een kabbelende zee. Op de omringende muren worden fragmenten uit de NTR-documentaire De jongensdroom – Theo Jansen geprojecteerd.

 portret vrij te gebruiken  

 

Theo Jansen verklaart zichzelf
Op 21 december vertelt Theo Jansen (in het Engels, vanwege de internationale belangstelling) waarom hij strandbeesten maakt. En hoe. Inclusief bezichtiging van de tentoonstelling.

Kosten: € 10,-; € 5,- voor studenten en MK-houders.
Aanvang 19.30 uur, locatie Van der Mandelezaal.
Meld je wel even aan, want er kunnen max 150 mensen bij zijn.

 bouwpakket  

 

 

Kinderworkshop Maak zelf een beest

Kinderen van 9 t/m 14 jaar kunnen in de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie zelf aan de slag met pvc-buizen. De workshop start om 11.15 uur in de entreehal. Eerst krijg je een korte rondlleiding door de tentoonstelling, daarna ga je aan de slag. Totale duur: anderhalf uur. 


Kosten: alleen de toegangsprijs. 
Data: 30 december, 3 januari, 6 januari, 1 maart, 3 maart. 
Op 1 maart wordt er een extra workshop aangeboden. Deze start om 13.15 uur.
Aanmelden is verstandig!

UPDATE
Alle workshops zijn helaas al volgeboekt.