Museum Prinsenhof

Vrienden van Museum Prinsenhof Delft

De Vrienden van het Prinsenhof zijn beste maatjes met Museum Prinsenhof Delft. De vrienden steunen het museum bij de verwerving van bijzondere objecten voor de collectie, of bijvoorbeeld bij de restauratie van kunstwerken.

De Vereniging Vrienden van het Prinsenhof (VVP) is een actieve vereniging die jaarlijks interessante cultuurhistorische lezingen en excursies organiseert, exclusief voor leden. De VVP promoot het bezoek aan het museum en steunt het blad Delf, het cultureel-historisch kwartaalblad over Delft.

Zullen we vrienden worden?

Iedereen heeft graag goede vrienden, Museum Prinsenhof Delft ook. Daarom word je als vriend met open armen ontvangen en heb je een streepje voor. Natuurlijk heb je gratis toegang tot het museum. In het museum ontdek je elke keer wat nieuws. Je ontdekt er hoe Delfts Nederland is. Als Vriend krijg je:

 • gratis toegang tot Museum Prinsenhof Delft
 • uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen en andere bijeenkomsten in het museum
 • exclusief toegang tot lezingen en excursies
 • 10% korting in de museumwinkel (m.u.v. boeken)
 • 4 x per jaar de cultuurglossy Delf
 • de maandelijkse nieuwsbrief van Museum Prinsenhof Delft
 • Word ook lid. Het kost je 
  € 50,00 per jaar per persoon.
  € 75,00 per jaar voor een duolidmaatschap
  € 80,00 per jaar voor een gezinslidmaatschap

Lid worden?
Per e-mail 
[email protected]
Per brief
Vereniging Vrienden van het Prinsenhof
p/a Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft jaar zijn opgegraven op de locatie van de keizerlijkeporseleinovens in Jingdezhen. Conervator Suzanne Klüver zal in haar lezing ingaan op de productie van Chinees porselein in Jingdezhen vanaf de Song (960-1279 n.C.) tot en met vandaag de dag, maar vooral het keizerlijk porselein dat bestemd was voor de keizers uit de vroege Ming-dynastie zal centraal staan.

Vereniging Vrienden van het Prinsenhof is een een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Bestuur van de VVP:
Voorzitter - Josée Claassen
Penningmeester - Anneke Haringsma
Secretaris – Elzo de Boer
Bestuurslid – Margo van Herwijnen

Activiteiten

VERWACHT

Oktober 2017 -
activiteiten rondom de tentoonstelling DNA van Nederland - van staart tot spacepak
Nadere informatie volgt nog

GEWEEST

Dinsdag 27 juni 2017 - algemene ledenvergadering en de bezichtiging van het schilderij 'De droom van Jacob'
onder begeleiding van David de Haan.

Naast de algemene ledenvergadering zal conservator David de Haan een presentatie geven van het bijzondere schilderij
De droom van Jacob. Museum Prinsenhof Delft is erin geslaagd om op de TEFAF 2017 een zeldzaam zeventiende-eeuws historiestuk van Cornelis Jacobsz. Delff (1571-1643) te verwerven: De droom van Jacob. Dit stuk is aangekocht dankzij de steun van het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, Fonds 1818 en de Vereniging Vrienden van het Prinsenhof.

Dinsdag 20 juni 2017 - openbare lezing 'Gemaakt voor de keizer - Bijzondere vondsten uit Jingdezhen' door Suzanne Klüver.

In samenwerking met het Archeologisch Instituut in Jingdezhen presenteert Museum Prinsenhof Delft vanaf 8 april de tentoonstelling Verboden porselein - Exclusief voor de keizer. In deze tentoonstelling worden enkele topstukken uit Nederlandse musea getoond en meer dan 120 archeologische objecten die in de afgelopen 30 jaar zijn opgegraven op de locatie van de keizerlijke porseleinovens in Jingdezhen. Conservator Suzanne Klüver zal in haar lezing ingaan op de productie van Chinees porselein in Jingdezhen vanaf de Song (960-1279 n.C.) tot en met vandaag de dag, maar vooral het keizerlijk porselein dat bestemd was voor de keizers uit de vroege Ming-dynastie zal centraal staan.