Museum Prinsenhof

Vrienden Museum Prinsenhof Delft

Zullen we vrienden worden?

De Vrienden van Museum Prinsenhof Delft zijn trots op het museum. In 2017 ontving het museum de Turing Toekenning voor het beste tentoonstellingsidee en daardoor krijgen we in ‘ons’ museum in 2019 de allereerste tentoonstelling over Pieter de Hooch in Nederland!

Het museum organiseert jaarlijks meerdere spraakmakende tentoonstellingen. Denk maar aan de strandbeesten van Theo Jansen die in het museum te zien waren, of de drukbezochte tentoonstelling met het Straatje van Vermeer. En herinnert u zich de tentoonstelling over de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven nog, of die over het Verboden Porselein uit China, geopend door onze koningin?

In 2018 is in het museum het prachtige Delfts Art Deco te zien en met de tentoonstelling ‘Willem is hier’ wordt op pakkende wijze herdacht dat de tachtigjarige oorlog 450 jaar geleden
begon. Daarna volgt een spectaculaire tentoonstelling over de Delftse concertorganisator Mojo en dan, als klap op de vuurpijl, die unieke tentoonstelling over de Delftse meester Pieter de Hooch.

Deelt u die trots met ons? Word dan net als wij vriend van Museum Prinsenhof Delft.
Met uw vriendschap zijn wij blij, want zo kunnen we samen het museum helpen bij het verwerven van bijzondere objecten voor de collectie, bij de restauratie van kunstwerken, of bij het tot stand komen van publicaties.

Als vriend krijgt u bovendien:

  • gratis toegang tot het museum
  • uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen
  • gratis toegang tot lezingen
  • 10% korting op aankopen in de museumwinkel (m.u.v. boeken)
  • een nieuwsbrief met actuele informatie over tentoonstellingen en lezingen

Kosten: € 50,- per jaar voor een individueel lidmaatschap, € 75,- voor een duo lidmaatschap op één adres en € 80,- voor een gezinslidmaatschap.

Vriend worden?
Stuur een mail aan [email protected] of meld u telefonisch aan bij Elzo de Boer (secretaris van de Vereniging Vrienden van Museum Prinsenhof Delft): 06 22763177.

De Vereniging Vrienden van Museum Prinsenhof Delft is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Post:
Vereniging Vrienden van het Prinsenhof
p/a Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft

Bestuur van de vrienden van Museum Prinsenhof Delft
Voorzitter - Josée Claassen
Penningmeester - Anneke Haringsma
Secretaris - Elzo de Boer
Bestuurslid - Margo van Herwijnen

Vereniging Vrienden van Museum Prinsenhof Delft is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Activiteiten

VERWACHT

Donderdag 17 mei
Designavond, in het kader van de tentoonstelling over art nouveau in Delft. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk; vrienden krijgen 25% korting op de toegangsprijs.

In de periode 1880 tot 1940 kon Delft uitgroeien tot een belangrijk centrum van de kunstnijverheid, dankzij de bijzondere wisselwerking tussen kunst, kennis en industrie. Museum Prinsenhof Delft vertelt dit inspirerende verhaal nu, in de bijzondere tentoonstelling ‘Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft’. Nog te zien tot en met 26 augustus.

Zondag 27 mei
Algemene ledenvergadering, met aansluitend een borrel.

Juni
Symposium over art nouveau. Dit symposium is toegankelijk voor alle belangstellenden; vrienden krijgen 25% korting op de toegangsprijs.

Dinsdag 10 juli
Evenement ter markering van de sterfdag van Willem van Oranje, voor iedereen (gratis) toegankelijk.

Donderdag 18 oktober
Opening tentoonstelling ‘Willem is hier’, voor genodigden.

In het jaar dat het 450 jaar geleden is dat de Tachtigjarige Oorlog begon pakt Museum Prinsenhof Delft groot uit. Het museum besteedt extra aandacht aan Willem van Oranje, zijn betekenis voor Nederland en Delft en de plek waar hij woonde en werkte, de 'Apologie' schreef en werd vermoord.

Dinsdag 27 november
Debatavond over Willem van Oranje en zijn betekenis voor ons land. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Zondag 20 januari 2019
Josée Claassen verzorgt een (openbare) lezing over de relatie tussen Nederland en Spanje. Deze lezing wordt muzikaal omlijst door Nieuw Kamerkoor Delft.

GEWEEST

Woensdag 14 februari 2018 – Valentijnsevenement.