Museum Prinsenhof

Vereniging Vrienden van het Prinsenhof

De Vrienden van het Prinsenhof zijn beste maatjes met Museum Prinsenhof Delft. De vrienden steunen het museum bij de verwerving van bijzondere objecten voor de collectie, of bijvoorbeeld bij de restauratie van kunstwerken.

De Vereniging Vrienden van het Prinsenhof (VVP) is een actieve vereniging die jaarlijks interessante cultuurhistorische lezingen en excursies organiseert, exclusief voor leden. De VVP promoot het bezoek aan het museum en steunt het blad Delf, het cultureel-historisch kwartaalblad over Delft.

Zullen we vrienden worden?

Iedereen heeft graag goede vrienden, Museum Prinsenhof Delft ook. Daarom word je als vriend met open armen ontvangen en heb je een streepje voor. Natuurlijk heb je gratis toegang tot het museum. In het museum ontdek je elke keer wat nieuws. Je ontdekt er hoe Delfts Nederland is. Als Vriend krijg je:

 • gratis toegang tot Museum Prinsenhof Delft
 • uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen en andere bijeenkomsten in het museum
 • exclusief toegang tot lezingen en excursies
 • 10% korting in de museumwinkel (m.u.v. boeken)
 • 4 x per jaar de cultuurglossy Delf
 • de maandelijkse nieuwsbrief van Museum Prinsenhof Delft
 • Word ook lid. Het kost je 
  € 50,00 per jaar per persoon.
  € 75,00 per jaar voor een duolidmaatschap
  € 80,00 per jaar voor een gezinslidmaatschap

Lid worden?
Per e-mail 
[email protected]
Per brief
Vereniging Vrienden van het Prinsenhof
p/a Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft

Vereniging Vrienden van het Prinsenhof is een een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Bestuur van de VVP:
Voorzitter - Josée Claassen
Penningmeester - Jurjen Bouwens
Secretaris – Anneke Haringsma
Bestuurslid – Elzo de Boer

Activiteiten

VERWACHT

Vrijdag 8 juli 2016 – Lezing Buiten de tijd om
door auteur Heribert Korte
De tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ inspireert velen. Voor Heribert Korte was het de aanleiding voor het schrijven van het boek Buiten de tijd om. Dit boek gaat over het leven van Marcel Proust (1871-1922), zijn roman À la recherche du temps perdu en de invloed van de schilderkunst, en dan met name die van Johannes Vermeer (1632-1675), op het literaire werk van Proust.

In de lezing zal ingegaan worden op het leven van Marcel Proust (1871-1922). Daarna komt de roman À la recherche du temps perdu en de thematiek daarvan aan de orde, waarbij ingegaan wordt op ‘la mémoire involontaire’ en de verloren tijd. De fictieve schilder Elstir, die in de roman voornamelijk het impressionisme vertegenwoordigt, is de opmaat naar de grote invloed van Johannes Vermeer (1632-1675) op de literaire stijl van Proust. In de lezing volgen we Proust op zijn reis naar Nederland in 1902 en bekijken we waar zijn ontmoeting met het Gezicht op Delft naar leidt…

Tijd: aanvang 15.00 uur
Locatie: Kamer van Charitate, Schoolstraat 7
Kosten: gratis voor Vereniging Vrienden van het Prinsenhof, niet-leden € 5,-
Aanmelden: via [email protected]

GEWEEST

Dinsdag 21 juni 2016 - Lezing ‘Getekend in Blauw’ door Suzanne Klüver conservator Kunstnijverheid van Museum Prinsenhof Delft
Begin december heeft de Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren (SHDJ) een bijzondere Delfts Blauwe plaque aangekocht ten behoeve van de collectie van Museum Prinsenhof Delft. Deze langdurige bruikleen toont het bewijs van een bijzondere samenwerking tussen Leonaert Bramer en de Delftse aardewerkindustrie. Op 21 juni vanaf zal de conservator Kunstnijverheid Suzanne Klüver tijdens een lezing verder in gaan op de relatie tussen schilderkunst en de plateelfabrieken en de plaats die de nieuwe plaque inneemt in dit onderzoeksveld.

Woensdag 23 september 2015 - Pecha Kucha-avond ‘Canon van Delft’ 
Tien sprekers vertellen een verhaal over één van de vensters van de Canon aan de hand van 20 foto’s, die elk precies 20 seconden te zien zijn.

Zaterdag 11 juli 2015 - Lezing/concert 'Muziek aan de muur in Delft' door Josée Claassen met medewerking van Camerata Delft
De lezing van Josée Claassen gaat over 17de eeuwse schilderkunst van schilders die in Delft woonden en werkten èn muziek op hun schilderijen afbeeldden. Het Delftse kamerorkest Camerata Delft zal bijpassende muziek ten gehore brengen.

Dinsdag 23 juni 2015 - Lezing 'Collecties Museum Prinsenhof Delft door conservatoren van Museum Prinsenhof Delft Anita Jansen, Suzanne Kluver, David de Haan en Maurice Wery
De conservatoren van Museum Prinsenhof Delft nemen je mee in de rijke geschiedenis van de collecties van het museum, waarbij alle aspecten van het collectioneren aan de orde zullen komen.