Museum Prinsenhof

Masterclass songwriting met Blaudzun (Art Rocks) (VOL)

 

Raak jij geïnspireerd als je in ons museum rondloopt? Zet die inspiratie dan om in een track en doe mee aan de landelijke muziekcompetitie Art Rocks! Speciaal om je daarbij te helpen, organiseren Art Rocks en Popsport een masterclass songwriting met Blaudzun in ons museum op zaterdag 27 oktober 2018.

In de masterclass ga je de laatste hand leggen op de track die jij hebt gemaakt bij een kunstwerk voor Art Rocks. Met advies, tips en tricks zorg je ervoor dat jouw track nog mooier en strakker wordt. Blaudzun vertelt je in de masterclass hoe hijzelf aan de slag is gegaan met het maken van een track geïnspireerd op een kunstwerk, en geeft jou advies bij jouw creatieve proces. Aan het einde van de middag ben je er zo goed als klaar voor om je track in te sturen bij Art Rocks.

Let op! 
Wanneer je aan deze masterclass deelneemt, krijg je extra tijd om je track in te sturen bij Art Rocks. De aanmeldperiode loopt namelijk officieel tot en met 22 oktober 2018, maar via een speciale link kun jij uiterlijk één dag na de masterclass (28 oktober) je track insturen en meedoen met de competitie. 

Programma

Je begint de masterclass met een tour langs de kunstwerken in het museum. Na de tour vertelt Blaudzun hoe hij tot zijn nummer is gekomen en hoe zijn songwritingproces is verlopen. Vervolgens kun je Blaudzun vragen stellen over jouw track en kan hij je nog tips & tricks geven om je track nog beter te maken.

Praktische informatie
Locatie: Museum Prinsenhof Delft
Datum: zaterdag 27 oktober 2018
Tijd: 11.00 - 15.30 uur
Prijs: gratis
Aanmelden: dit is helaas niet meer mogelijk. De masterclass zit inmiddels vol.

Over Art Rocks
Ruim vijftig kunstwerken en historische objecten uit allerlei tijdvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor de vierde editie van muziekcompetitie Art Rocks. Muzikanten uit alle genres kunnen zich voor een nummer laten inspireren door werken uit o.a. Museum Prinsenhof Delft. De kunstwerken en objecten zijn te vinden op artrocks.nl en ook in het museum zelf te bezichtigen. Uit de beste inzendingen selecteert een vakkundige jury en het publiek via publieksstemmen 56 acts. Zij zullen in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, strijden voor een plek in de finale in Paradiso. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip. De grote winnaar van Art Rocks 2018 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000. Naast de competitie is er in de musea een gevarieerd randprogramma met de ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg, zoals gratis masterclasses songwriting i.s.m. Popsport en live optredens.

In 2019: MOJO Backstage
Wist je dat we vanaf 12 april 2019 een tentoonstelling organiseren over MOJO, dé muziekpromotor van Nederland die o.a. Lowlands en grote stadionconcerten organiseert? MOJO ontstond vijftig jaar geleden op het zolderkamertje van Delftenaar Berry Visser. Lees meer