Museum Prinsenhof

Wat kun je doen

Een audiotour neemt je mee door de nieuwe tentoonstelling en door het prachtige kloostergebouw. Met de familiespeurWIJZER speel je met het hele gezin een kennisquiz tijdens het museumbezoek. Of ga met de hele familie op onderzoek uit en los de Cold Case, de moord op Willem van Oranje, op met de onderzoekskoffer Cold Case. En elke zondag kan je deelnemen aan de instaprondleiding.


Audiotour

Al dwalend, luisterend en turend het nieuwe Museum Prinsenhof Delft leren kennen? Geen gehaast en in eigen tempo je laten rondleiden door het museum? Met de audiotour maak je kennis met de hoogtepunten van de museumcollectie. Ook onthult de tour de geheimen van het oude kloostergebouw en het woonhuis van Willem van Oranje.

De audiotour wijst jong en oud op de bijzonderheden in het museum. Maak een keuze uit een tour langs de hoogtepunten in het museum, of een rondgang langs de bijzondere ruimtes van het oude kloostergebouw. Ga op zoek naar bijzondere details in de tentoonstellingszalen, met behulp van afbeeldingen op de multimediaspeler. Dit geeft de jonge bezoekers een extra uitdaging.

Multimediatour hand

Taal: Nederlands, Engels, Duits
Duur: 45 – 60 minuten
Kosten: € 1,00 per apparaat

FamiliespeurWIJZER
Met het gehele gezin op museumbezoek en op zoek naar een uitdaging. Speel dan de familiespeurWIJZER van Museum Prinsenhof Delft. De familiespeurWIJZER is een combinatie van een kennisquiz met een bordspel en vol interactie. Het museum is hierbij het speelbord en als familie ga je op zoek naar de grootste vriend van het museum. Er zijn verschillende opdrachten om op te lossen tijdens het spel en niet iedereen mag zomaar een antwoord geven. Zo zijn er kindervragen, volwassenenvragen en familievragen. En er zijn vragen waar het antwoord te vinden is door goed te kijken en te denken maar ook door goed te zoeken, te tekenen of door een code op te lossen.

Want wie was Willem van Oranje? Waarom kent iedereen Delfts Blauw? En wie was de ontdekker van de microscoop?
Stroop de mouwen op; het is tijd voor actie!

speurtochtplaat   speurtochtboekje2014-PAG-9

Taal: Nederlands
Duur: 45 – 60 minuten
Kosten: € 4,00 per familie

Cold Case Onderzoekskoffer
Vierhonderd jaar geleden woonde en werkt Willem van Oranje in Het Prinsenhof. Vanuit dit van oorsprong middeleeuwse klooster voerde hij niet allen een oorlog aan (de Opstand), hij wer er uiteindelijk ook vermoord! Willem van Oranje, de 'Vader des Vaderlands', is onlosmakelijk verbonden met de onstaansgeschiedenis van Nederland.

Doe nu met de het hele familie onderzoek naar de moord op Willem van Oranje en vergelijk de bevindingen met de resultaten van het officiele moordonderzoek. Met behulp van een eigen onderzoekskoffer kan je metingen verrichten op de plaats delict en oude getuigenverslagen en historische prenten bekijken. Op deze manier maakt jong en oud kennis met diverse informatiebronnen en onderzoeksmethoden.

ColdCase A fotograaf MarcoZwinkels

Taal: Nederlands
Duur: 45 – 60 minuten
Kosten: € 5,00 per koffer per familie

Zondagmiddagrondleidingen
Tweewekelijks is er op zondagmiddag is om 14.00u een instaprondleiding. Het thema is of Willem van Oranje of Hoogtepunten uit de museumcollectie.

IMG 1464MarcoZwinkels kl

Taal: Nederlands
Duur: 30 minuten
Kosten: € 3,00 per persoon
Reserveren niet mogelijk, vol = vol

Kijk in de agenda voor de exacte data van deze instaprondleidingen.

Interactieve stadswandeling - app Waar is Vermeer? 
Geef het museumbezoek een vervolg en wandel met de tante van Johannes Vermeer door de historische binnenstad van Delft. Zij leid je langs zo'n twintig locaties die met het leven van Vermeer en Het straatje verbonden zijn. Deze bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van Museum Prinsenhof Delft. De app ‘Waar is Vermeer?’ is gratis te downloaden en geschikt voor iOS en Android.

Voorbeeld app 1

DOWNLOAD NU GRATIS

Nederlands  
Appstore iOS EN Appstore Android EN