Museum Prinsenhof

Nationale Museumweek 2016

Van 16 tot en met 24 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

Vermeer in de aanbieding!
Op zaterdag 16 en zondag 17 april kunnen volwassenen, jongeren en kinderen voor de helft van de toegangsprijs het museum bezoeken. (niet in combinatie met andere kortingen en acties)

PERSBERICHT Persfoto Delft van Vermeer 360Workshop Vermeer in virtual reality
Kom op zondag 17 april naar het museum en ervaar Vermeer in virtual reality. In aansluiting op de tentoonstelling Vermeer komt thuis kan jong en oud een virtual reality bril van cardboard maken. Bij deze inloopworkshop wordt een kartonnen smartphone hoes omgetoverd tot een echte VR-bril. Deelnemers kunnen hun eigen cardboard bril uitsnijden en personaliseren met geavanceerde lasersnij- en graveerapparatuur. Op diverse inspirerende Vermeer plekjes in het historische Delft maken de bezoekers met de Google Street View app een 360° foto van de omgeving en een familielid. Deze foto’s kunnen gedeeld worden op Facebook. De maker van de meest coole 360° foto maakt kans op een gratis - Young Makers – workshop, aangeboden door Maakbaar. Thuis kunnen de gemaakte foto’s met de smartphone weer in de eigen cardboard-bril geplaatst worden en kunnen de gefotografeerde bijzondere locaties van Vermeer, zo vaak als men wilt, opnieuw beleefd worden.

Deze inloopworkshop is een samenwerkingsinitiatief van Museum Prinsenhof Delft en Maakbaar Educatie Delft.

Wanneer?
Zondag 17 april tussen 13.00 en 17.00 uur.
De workshop wordt ook gegeven op moederdag, zondag 8 mei.
Kosten
€ 5,00 per deelnemer inclusief gepersonaliseerde cardboardbril.
Reserveren is mogelijk (maar niet verplicht) via [email protected]

boek oude boeken open school 3205826Masterclass Vermeer in stukken
In het archief van Delft zijn diverse historische documenten te vinden die een beter beeld kunnen geven van de mysterieuze Johannes Vermeer. De publieksarchivaris neemt tijdens deze documenten samen met de deelnemers onder de loep.
Wanneer?
Vrijdag 22 april van 14.00-15.30 uur.
Kosten
€ 5,00 per persoon.
Aanmelden via [email protected] (vol=vol)


De Nationale Museumweek

NMW2016 avatar TWITTER 400x400pxWaar…
Waar komt ons verleden tot leven?

Waar bewaren we onze schatten?

Waar kunnen we leren wie we zijn?

Waar komen we weer even tot onszelf?

Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen?

Waar vinden wij ons echte goud?

In onze musea

In deze veranderende wereld zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

/ons echte goud\

Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!