Museum Prinsenhof

Artists in Residence

Artist in Residence
Jingdezhen was eeuwenlang hofleverancier voor het keizerlijk hof; Delft levert al eeuwenlang aardewerk aan het Koninklijk Huis. Een Artist in Residence-project heeft drie Chinese en drie Nederlandse kunstenaars uitgedaagd om uiting te geven aan deze relatie, in de vorm van keramiek. De Chinese ontwerpers verbleven een aantal weken in Delft en werkten bij Royal Delft aan keramische kunstwerken; de Nederlanders gingen inJingdezhen aan de slag met porselein. Het leverde verrassende en prikkelende ontwerpen op, die aantonen dat de hedendaagse keramiek springlevend is. Het werk van deze zes kunstenaars vindt u in de expositie.

Chinese kunstenaars      Nederlandse kunstenaars    
Yin Jiulong  Yin close up David Derksen David close up 3 

Ran Xiangfei

 Ran Hans van Bentem  Hans van Bentem
Huang Zaiyun  Huang Zaiyun Maaike Roozenburg   Maaike close up 2


David Derksen en Ran Xiangfei zijn na een eerste uitwisseling gevraagd om nogmaals een periode in respectievelijk Jingdezhen en Delft aan de
slag te gaan om hun ontwerpen verder uit te werken. Na de expositie wordt het werk van David Derksen en Ran Xiangfei opgenomen in de collectie van Museum Prinsenhof Delft. Beide kunstenaars hebben ook objecten gemaakt voor de museumwinkel.

David Derksen in Jingdezhen
       

Ran Xiangfei aan het werk bij Royal Delft