Museum Prinsenhof

Agenda

Night at the Museum for Kids

De Stichting Museumnacht organiseert op zaterdag 21 oktober van 16.00 tot 22.00 uur een Night at the Museum for Kids. Met een spannend en actief programma voor de jonge cultuurliefhebbers laat de Night at the Museum for Kids zien dat kunst en cultuur allesbehalve stoffig en saai zijn, maar juist avontuurlijk en boeiend.

Het thema is 'Griezelen'. Het event speelt zich vooral af in en rondom het Museum Prinsenhof Delft. Op het Sint Agathaplein zullen diverse riddertenten verrijzen waar van alles te beleven is. Er is een spannend programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een cultuurbingo, speurtochten, een griezelbios, muziekvoorstellingen, verhalenvertellers een markt en nog veel meer. Museum Prinsenhof Delft, Prinsenkwartier, Museum Paul Tetar van Elven en het theater van de Madame de Berry openen hun deuren. Ter afsluiting is er een afterparty voor kinderen en ouders die na zoveel kunst en cultuur ook dorst hebben gekregen.

In de overdekte binnenplaats van Museum Prinsenhof Delft zal een mini-nightmarket van ORIGINAL market staan met workshops, kinderkleding, speelgoed en sierraden voor kinderen.

Programma Museum Prinsenhof Delft

Kloosterverhalen bij nachtlicht (Rondtocht met zaklantaarns door het museum)
Zeshonderd jaar geleden – in de tijd van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van jouw opa – was Museum Prinsenhof Delft helemaal geen museum, maar een klooster waar nonnen woonden. Tijdens een rondtocht met lantaarns beklim je de wenteltrappen van dit oude klooster en ontdek je allerlei geheime plekken. Ondertussen vertelt Agatha spannende verhalen over de gebeurtenissen in dit eeuwenoude Sint-Agathaklooster.

Tijd
17.00 uur / 18.00 uur / 19.00 uur / 20.00 uur / 21.00 uur
Leeftijd
Vanaf 8 jaar


Middeleeuws griezelen in Het Steen
Bovenin de toren van Stadhuis Delft aan de Markt bevindt zich een middeleeuwse stadsgevangenis: Het Steen. In deze gevangenis heeft de koelbloedigste misdadiger van ederland opgesloten gezeten: Balthasar Gerards – de moordenaar van Willem van Oranje. Een oude ‘rakker’ vertelt je hoe Balthasar en andere verdachten hier werden verhoord én gefolterd. Minder geschikt voor zwakke lieden.

Tijd
20.00–22.00 uur (doorlopend)
Leeftijd
Vanaf 9 jaar
LET OP! Locatie
Gevangenis Het Steen / Stadhuis Delft (achterzijde)