Museum Prinsenhof

Agenda

Nationale Museumweek 2017

Van 3 tot en met 9 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

Waar…

Waar komt ons verleden tot leven?

Waar bewaren we onze schatten?

Waar kunnen we leren wie we zijn?

Waar komen we weer even tot onszelf?

Waar komen we tot onverwachte ontmoetingen?

Waar vinden wij ons echte goud?

/ons echte goud\

Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud!

Activiteiten in Museum Prinsenhof Delft

Rondleiding
Bewonder in de Nationale Museumweek de bijzondere en unieke pronkstukken van het museum met een van onze speciale rondleidingen.

Datum   : 8 en 9 april 2017
Tijd   : 12.00 uur en 14.00 uur
Duur   : 60 minuten
Prijs   : Gratis
    Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van het museum. Max. 20 deelnemers op volgorde van aanmelding. Reserveren is niet mogelijk.


Kijkje in de kijkdoos webMini-museum
Voor de jonge bezoekers ligt er bij de balie van het museum een DIY mini-museum klaar. Maak thuis je eigen mini-museum kijkdoos en teken/schilder/plak hierin je eigen pronkstukken.