Museum Prinsenhof

Agenda

Activiteitenprogramma Vermeer komt thuis

Bij de tentoonstelling Vermeer komt thuis | Het straatje terug in Delft hoort een rijk activiteitenprogramma, zowel in de binnenstad van Delft als in Museum Prinsenhof Delft.

Interactieve stadstour - app Waar is Vermeer?
Bij de tentoonstelling hoort een app voor smartphone en tablet, die de bezoeker zelfstandig langs zo’n twintig locaties leidt die met het leven van Vermeer en Het straatje zijn verbonden. Deze bevinden zich allemaal in de directe nabijheid van Museum Prinsenhof Delft. De app ‘Waar is Vermeer?’ is gratis te downloaden en geschikt voor iOS en Android.

DOWNLOAD NU GRATIS

Nederlands  
Appstore iOS EN Appstore Android EN

 

 

English  
Appstore iOS EN Appstore Android EN
IMG 2788 kl      Escaperbox Het atelier van Vermeer
In een speciaal voor de tentoonstelling ingerichte escapebox sluiten bezoekers zich in groepjes van een tot vier personen op in het atelier van Vermeer. Zij krijgen een opdracht van de tante van Vermeer, waaraan zij binnen vijftien minuten dienen te voldoen door het oplossen van puzzels en raadsels.
     
PERSBERICHT Persfoto Delft van Vermeer 360   Workshop Vermeer in Virtual Reality
Op twee zondagmiddagen kun je bij Maakbaar, tegenover Museum Prinsenhof Delft, je eigen Virtual Reality bril maken. Deze cardboard bril wordt met laserapparatuur uitgesneden en gepersonaliseerd. Maak vervolgens met je smartphone mooie 360◦ foto’s van de Vermeerlocaties in de binnenstad. Bekijk deze later in 3D door je smartphone in je VR-bril te stoppen. Deel de mooiste op Facebook en maak kans op een creatieve prijs. 
De inloopworkshops worden gegeven op zondag 17 april en 8 mei tussen 13.00 en 17.00 uur. Kosten: € 5,- per persoon.
Aanmelden
     
 boek oude boeken open school 3205826   Masterclass Vermeer in stukken
In het archief van Delft zijn diverse historische documenten te vinden die een beter beeld kunnen geven van de mysterieuze Johannes Vermeer. De publieksarchivaris neemt deze documenten samen met de deelnemers onder de loep, op 22 april en 24 juni. Kosten: € 5,- per persoon. Aanmelden
     
FransGrijzenhoutStraatje  

Lezing De wegen van Vermeer door prof. Dr. Frans Grijzenhout
Op dinsdag 31 mei vertelt Frans Grijzenhout hoe hij bij zijn onderzoek naar Het straatje van Vermeer te werk is gegaan. Daarnaast buigt hij zich over de vraag hoe de schilder Johannes Vermeer zich verhield tot specifieke plekken in het Delft van zijn tijd. Daarbij komen ook enkele alternatieve locaties voor Het straatje aan de orde.

Datum: dinsdag 31 mei
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Deur open: 19.00 uur
Kosten: € 5,- p.p. inclusief koffie/thee
Locatie: Van der Mandelezaal; ingang via Museum Prinsenhof Delft
Aanmelden

     
het straatje kl   Rondleiding Vermeer komt thuis
Tijdens een rondleiding maak je kennis met Het straatje en de schilder Johannes Vermeer. De verschillende theorieën rondom Het straatje komen aan bod en het meest recente (en zeer overtuigende) onderzoek van prof. Dr. Frans Grijzenhout wordt uitgelicht. Ook andere Delftse stadsgezichten van tijdgenoten als Pieter de Hooch en Daniël Vosmaer zijn te zien. Samen met vrienden, collega’s of familie leer je de collectie beter kennen en bekijk je de objecten vanuit een ander perspectief.

Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen met team Publiekstaken
T: 015 - 219 79 27
E: [email protected]
     
 Rondleiding 1   Instaprondleiding
Tweewekelijks vindt er op zondagmiddag een korte instaprondleiding plaats waar bezoekers in vogelvlucht kennis maken met Het straatje. Kijk voor de data in onze agenda.
     
Writing to Vermeer B   

Opera ‘Writing to Vermeer’
Op 9 en 10 juli vindt in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft de filmische vertoning plaats van de opera ‘Writing to Vermeer’ (1999) van Louis Andriessen. Thema van de opera: de vrouwen rondom Vermeer en de brieven die ze hem schreven. Componist Louis Andriessen en/of librettist Peter Greenaway en regisseur Saskia Boddeke geven een toelichting en Marije van Stralen (sopraan) en Bas de Vroome (klavecimbel) voeren stukken uit de opera live uit. De voordracht van de Brieven aan Vermeer wordt gedaan door vrouwen uit Delft van 8-80 jaar.

Data en tijden: zaterdag 9 juli, 20.00 uur en zondag 10 juli, 15.00 uur
Kosten: € 10,- p.p. ; <18 jaar en houders Delftpas/CJP: € 5,- p.p.
Locatie: Van der Mandelezaal; ingang via Museum Prinsenhof Delft
Reserveren