Museum Prinsenhof

Agenda

Evenementen Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft

Donderdag 6 september: ‘Delfts Design: Big Business’

Creativiteit is een belangrijke eigenschap voor ondernemers. Daarom zoekt Museum Prinsenhof Delft verbinding met het onderwijs en ondernemers in de stad en daarbuiten. In de overzichtstentoonstelling Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft – Kunst kennis en industrie staat dit ondernemerschap en samenwerking vanuit het Delftse netwerk al centraal. Zo wist Jacques van Marken, oprichter van Calvé en DSM, de afzetmarkt voor zijn producten in de 19de en 20ste eeuw gigantisch te vergroten door gebruik te maken van kunstenaars. Met bijzondere voorbeelden vanuit een historisch perspectief wordt getoond dat opvallen en innoveren met het eigen bedrijf of producten cruciaal is voor de verkoop.
Maar hoe werkt dat eigenlijk: ‘creativiteit’? In ‘Delfts Design: Big Business’ staat de vraag centraal in hoeverre er wisselwerking is tussen industrie, onderwijs en kunst binnen de hedendaagse commerciële wereld. Hoe kijken ondernemers naar creativiteit, kunst en innovatie en kunnen zij dit inzetten om hun succes te vergroten?

Het evenement
Ideeën en stellingen van toonaangevende gastsprekers zorgen voor een inspirerend event waarin er volop gelegenheid is tot netwerken en er uiteraard een bezoek aan de tentoonstelling op het programma staat. Op deze manier wil Museum Prinsenhof Delft hedendaagse ondernemers verbinden met oude en nieuwe kunst om elkaar zo te kunnen inspireren en versterken.

Thema’s
- Meetbaarheid van creativiteit: hoe kan ik als ondernemer creativiteit kwantificeren en inzetten in mijn bedrijf?
- Best practises zoals voorbeelden van innovaties op het gebied van productontwikkeling.
- ‘Typical Delft, Typical Dutch’: Delft als rijke voedingsbodem voor creatieve en innovatieve bedrijven in Nederland

Praktische gegevens
Datum: donderdag 6 september 2018
Locatie: Van der Mandelezaal, Museum Prinsenhof Delft. Ontvangst in de Waalse Kerk
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Kosten: nog onbekend

Het exacte programma volgt.