Vrienden Museum Prinsenhof Delft

Zullen we vrienden worden?

De Vrienden van Museum Prinsenhof Delft zijn trots op het museum. In 2017 ontving het museum de Turing Toekenning voor het beste tentoonstellingsidee en daardoor krijgen we in ‘ons’ museum in 2019 de allereerste tentoonstelling over Pieter de Hooch in Nederland!

Het museum organiseert jaarlijks meerdere spraakmakende tentoonstellingen. Denk maar aan de strandbeesten van Theo Jansen die in het museum te zien waren, of de drukbezochte tentoonstelling met het Straatje van Vermeer. En herinnert u zich de tentoonstelling over de Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven nog, of die over het Verboden Porselein uit China, geopend door onze koningin?

In 2018 is in het museum het prachtige Delfts Art Deco te zien en met de tentoonstelling ‘Willem is hier’ wordt op pakkende wijze herdacht dat de tachtigjarige oorlog 450 jaar geleden
begon. Daarna volgt een spectaculaire tentoonstelling over de Delftse concertorganisator Mojo en dan, als klap op de vuurpijl, die unieke tentoonstelling over de Delftse meester Pieter de Hooch.

Deelt u die trots met ons? Word dan net als wij vriend van Museum Prinsenhof Delft.
Met uw vriendschap zijn wij blij, want zo kunnen we samen het museum helpen bij het verwerven van bijzondere objecten voor de collectie, bij de restauratie van kunstwerken, of bij het tot stand komen van publicaties.

Als vriend krijgt u bovendien:

  • gratis toegang tot het museum
  • uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen
  • gratis toegang tot lezingen
  • 10% korting op aankopen in de museumwinkel (m.u.v. boeken)
  • een nieuwsbrief met actuele informatie over tentoonstellingen en lezingen

Kosten: € 50,- per jaar voor een individueel lidmaatschap, € 75,- voor een duo lidmaatschap op één adres en € 80,- voor een gezinslidmaatschap.

Vriend worden?
Stuur een mail aan [email protected] of meld u telefonisch aan bij Elzo de Boer (secretaris van de Vereniging Vrienden van Museum Prinsenhof Delft): 06 22763177.

De Vereniging Vrienden van Museum Prinsenhof Delft is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Post:
Vereniging Vrienden van het Prinsenhof
p/a Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft

Bestuur van de vrienden van Museum Prinsenhof Delft
Voorzitter - Josée Claassen
Penningmeester - Anneke Haringsma
Secretaris – Elzo de Boer
Bestuurslid – Margo van Herwijnen

Vereniging Vrienden van Museum Prinsenhof Delft is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Activiteiten

VERWACHT

Op dit moment wordt het programma voor 2018 ontwikkeld.

GEWEEST

Woensdag 14 februari 2018 - Valentijnsevenement.

Oktober 2017 - Lezing en bezichtiging tentoonstelling DNA van Nederland - van staart tot spacepak

Dinsdag 27 juni 2017 - algemene ledenvergadering en de bezichtiging van het schilderij 'De droom van Jacob'
onder begeleiding van David de Haan.

Naast de algemene ledenvergadering zal conservator David de Haan een presentatie geven van het bijzondere schilderij
De droom van Jacob. Museum Prinsenhof Delft is erin geslaagd om op de TEFAF 2017 een zeldzaam zeventiende-eeuws historiestuk van Cornelis Jacobsz. Delff (1571-1643) te verwerven: De droom van Jacob. Dit stuk is aangekocht dankzij de steun van het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, Fonds 1818 en de Vereniging Vrienden van het Prinsenhof.

Dinsdag 20 juni 2017 - openbare lezing 'Gemaakt voor de keizer - Bijzondere vondsten uit Jingdezhen' door Suzanne Klüver.

In samenwerking met het Archeologisch Instituut in Jingdezhen presenteert Museum Prinsenhof Delft vanaf 8 april de tentoonstelling Verboden porselein - Exclusief voor de keizer. In deze tentoonstelling worden enkele topstukken uit Nederlandse musea getoond en meer dan 120 archeologische objecten die in de afgelopen 30 jaar zijn opgegraven op de locatie van de keizerlijke porseleinovens in Jingdezhen. Conservator Suzanne Klüver zal in haar lezing ingaan op de productie van Chinees porselein in Jingdezhen vanaf de Song (960-1279 n.C.) tot en met vandaag de dag, maar vooral het keizerlijk porselein dat bestemd was voor de keizers uit de vroege Ming-dynastie zal centraal staan.